top of page
Untitled

OMITUINEN SAMPSA PELLERVOINEN "VAUHTI"

Syntymäaika: 08.04.2014
Rekisterinumero: FI28253/14
Väri: Musta vaalein merkein
Isä: Kukkipuun Bakti
Emä: Omituinen Källeröinen
Kasvattaja: Susanna Kangasvuo


Vauhtista ei vauhti lopu. Paitsi jos treenikentällä on vapaita rapsutuskäsiä, loppuu kiire samantien. Vauhti on tunnollinen harrastuskoira, joka tekee kaiken mitä siltä keksii pyytää. Tosin Vauhtin mielestä on turhaa hötkyillä liikaa jos höveliltä ohjaajalta nakkia saa vähän rennommallakin suorituksella.


Vauhtin kanssa on harrastettu tokoa omaksi iloksi, mutta hieman on herätty kisatavoitteisiinkin vaikka kisatilanteissa jännittävä ohjaaja on meidän kompastuskivi. Kisakentillä Vauhtilla on kasassa alokasluokan ykköstulos.

Vauhti on alustavarma eikä sillä ole osoittanut ääniherkkyyttä tai muita elämää haittaavia ominaisuuksia. Vauhti on luonnetestattu 2,5 vuotiaana pistein 174+ ja se on täysin laukausvarma. Se on koira, jonka kanssa on todella kiva tehdä asioita yhdessä. Vauhtilla ei ole riistaviettiä ja vaikka se nykyään palkkaituu lelulla ihan kivasti, ei se lähde edes saalisvietillä esimerkiksi kuonon edestä lähtevän jäniksen perään. Lelua se innostuu jahtaamaan lähinnä siksi että ihmisen kanssa on mukavaa.

Rakenteeltaan Vauhti on tasapainoinen kokonaisuus, vaikka kokoa ei olekaan paljon siunaantunut. Rakenteellisesti suurimmat virheet ovat aavistuksen kevyt alaleuka ja hieman luisu lantio. Valitettavasti Vauhti on kuitenkin kivesvikainen ja siksi kastroitu vuonna 2017.

Vauhtilla on VA0 tuloksesta huolimatta yksi muutos selässä. Vauhtilta löytyy luutumaton S1-S2 väli eli sen ristiluu ei ole täysin luutunut. Muutoksen pitäisi olla melko merkityksetön, mutta sillä on 5 ikävuoden jälkeen ollut hieman liukkailla keleillä selän jäykkyyttä, jota on hoidettu hieronnalla ja osteopatialla. 9-vuotiaana todettu spondyloosi lannerangan alueella.

Terveys:
polveutumisen perusteella terve prcd-PRA:n suhteen
polveutumisen perusteella terve Pompen taudin suhteen
napatyrä (n.1cm aukko vatsanpeitteessä, joka on umpeutunut aikuisikään tultaessa)
kastroitu piilokiveksen vuoksi 2017.
polvet 0/0
lonkat A/A
kyynärät 1/0
selkä:
nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali) lukumäärä: 1
selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)
silmät linssin etuosan saumalinjan katarakta 9/21 (edellinen tutkimus: terveet 01/16) ja posteriorinen polaarinen katarakta 11/23 

Spondyloosi todettu 11/23

Sydämen vajaatoiminta, mitraaliläppävuoto todettu 11/23Luonnetesti (Tuusula 19.11.2016):
Toimintakyky +1a Kohtuullinen
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jälj. jääv. hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2a Kohtuullinen
Hermorakenne +1a Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
Kokonaispistemäärä 174+


Paimensukuisen lapinkoiran seura ry:n katselmusarvostelut:
Helsinki, Tuomarinkartanon vinttikoirakeskus, 25.4.2015, Henni Siniketo
Ristipurenta, toinen kives löytyi. Vuoden ikäinen, erittäin tasapainoinen musta vaalein merkein uros. Hyvä raajaluusto ja hyvät kulmaukset. Kaunis turkki. Kaunis pää, otsapenger saisi olla voimakkaampi. Erittäin hyvät mittasuhteet. Liikkuu erittäin kauniisti sivulta, aavistuksen ahtaasti takaa.
Jun-u -
Joensuu, Joensuun ravirata, 24.4.2016, Riitta Lumiluoto
Erinomaiset mittasuhteet. Pienehkö uros, jolla hyvä sukupuolileima. Matalahko otsapenger. Hyvin asettuneet korvat. Erinomainen selkälinja ja hännänkiinnitys. Erinomaiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä raajaluusto. Liikkuu erinomaisella askelpituudella. Hyvä turkki. Piilokives.
Avo1-u Pun. Loppukehään. sij.1

Omituinen Sampsa Pellervoinen "Vauhti": Team
bottom of page